Nieuwbouw in Vianen

Ben jij op zoek naar nieuwbouw in Vianen? De historische stad ligt aan de zuidkant van de Lek. In deze stad vinden historie, groen en water elkaar. Staat jouw ideale nieuwbouwwoning in Vianen? Zorg er dan voor dat je op de hoogte blijft van alle nieuwbouwprojecten en vul je woonwensen in.


Nieuwbouw in Vianen

In Vianen zijn er verschillende nieuwbouwprojecten met elk verschillende en unieke woningen. Zo vind je hier appartementen, maisonnettes en herenhuizen. Maar ook bestaat er de mogelijkheid om zelf jouw droomwoning vorm te geven. Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van alle nieuwbouw in Vianen. Houd daarom NieuwWonen in de gaten en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Vianen ligt aan de A2 en A27. Hierdoor ben je in een mum van tijd in Utrecht, Den Bosch of Breda. Het openbaar vervoer in Vianen zit ook goed in elkaar. Er rijden verschillende bussen naar de grotere steden en weer terug!

Over Vianen

Eeuwen terug was Vianen een veenmoeras en onbewoonbaar. Om hier verandering in te brengen werden de veengronden drooggelegd en ontgonnen. Nadat dit proces werd afgerond kwamen monniken op deze plek wonen en bouwden zij een houten kapel. Rond het jaar 1335 kreeg Vianen privileges om drie jaarmarkten en een weekmarkt te houden. Hieruit is de Paardenmarkt van Vianen voortgekomen die nog steeds jaarlijks wordt gehouden. Naast deze privileges werd een bestuur aangesteld waardoor Vianen zich nog verder kon ontwikkelen. Uiteindelijk werd Vianen een vestigingsstad. De locatie was namelijk economisch interessant. Zo werd een kasteel gebouwd met verdedigingswerken, torens, grachten en poorten. In Vianen is deze rijke geschiedenis nog steeds terug te zien.

Voorzieningen in Vianen

Vianen heeft een hoog voorzieningenniveau. Voor boodschappen kun je terecht bij verschillende supermarkten. Ook vind je in een bakker en een slager. Ook voor een hapje en een drankje ben je in Vianen op het goede adres. In het centrum vind je daarnaast nog allerlei leuke winkels.In Vianen zijn ook veel voorzieningen op het gebied van de gezondheidszorg. Er zijn huisartsen, tandartsen, apotheken en fysiotherapeuten. Verder zijn er verschillende basisscholen en daarbij verschillende onderwijsvormen. Ook het voortgezet onderwijs is in Vianen te volgen. Een vervolgopleiding kan gevolgd worden in Nieuwegein, Ijsselstein en in Utrecht.

Vianen beschikt over verschillende verenigingen, waaronder sportverenigingen en muziekverenigingen. Je kunt je aansluiten bij de voetbalvereniging, tennisvereniging of basketbalvereniging. Ook voor de muzikanten onder ons is Vianen geschikt. Je kunt je niet alleen aansluiten bij het harmonieorkest Excelsior, maar ook lessen volgen om je vaardigheden te verbeteren.

Groen

In Vianen ligt een uniek gebied zoals nergens anders in Nederland. Ten zuiden van de stad liggen grienden met zowel een cultuurhistorisch waarde als de natuurwaarde. Hier kun je prachtige wandel- en fietstochten maken. Door het prachtige gebied is het ook zeer aantrekkelijk om buiten te sporten. Denk aan hardlopen, wielrennen of mountainbiken. Buitensporten in en rondom Vianen is puur genieten!

Kies bijvoorbeeld voor een route langs de Lek in het natur- en recreatiegebied Middelwaard waar je Schotse hooglanders en ossen tegen kunt komen. Ook kun je hier met een pontje naar de Everdinger Waarden varen, waardoor je er echt ven uit bent.

Wil je in de zomer een verfrissende duik nemen? Dat kan bij de plas Middelwaard. Dit is een prachtig gebied met zandstranden en rietlanden. En dat allemaal vlakbij! Liever op het water dan in het water? Maak een mooie vaartocht en meer aan bij de passantenhaven.


Feiten en cijfers

Inwoners: Vianen heeft 16.325 inwoners (2019).
Oppervlakte: Vianen heeft een totale oppervlakte van 2.081 hectare.
Evenementen: maandelijks zijn er verschillende evenementen voor jong en oud!

Blijf op de hoogte

Nieuwbouw in Vianen is zeer populair. Zorg er voor dat je op de hoogte blijft.Vul daarom je woonwensen in en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Volg ons ook op Facebook en Instagram. Dan zorgen wij ervoor dat je niks mist van nieuwbouw in Vianen.
Lees verder...

Provincie
Provincie Utrecht

Gemeente
Vijfheerenlanden

ABONNEREN OP NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen over Vianen